Incasso bouw: no cure, no pay

Onderneemt u in de bouw? Bent u bijvoorbeeld aannemer, loodgieter, schilder of dakdekker? Dan levert u in veel gevallen op factuur. De meeste keren gaat dat goed, maar helaas niet altijd. Heeft u te maken met een klant die uw factuur niet betaalt, zelfs nadat u de klant herinnerd heeft? Schakel dan ons incassobureau in.


Wij werken op basis van no cure, no pay en zijn gespecialiseerd in incasso voor bouw en weten als geen ander hoe we snel en met behoud van de klantrelatie uw vordering moeten innen.

10.000+

Sinds 2003 al meer dan 10.000 ondernemers en 

particulieren met succes door ons incassobureau geholpen.

5.000+

Wij voerden met succes al meer dan 

5.000 processen bij het kantongerecht.

95%

De meeste dossiers lossen wij op zonder tussenkomst van de rechter.

Incasso voor aannemers, schilders, loodgieters en meer

Bij Bill Incasso hebben we al ruim twintig jaar ervaring met het incasseren van openstaande vorderingen in de bouw. De bouw is een sector waarin cashflowproblemen als gevolg van onbetaalde facturen helaas voor grote problemen kunnen zorgen. Niet zelden bent u lang bezig voor een klant en maakt u zelf ook hoge kosten, wat zorgt voor grote risico’s als betalingen uitblijven.


Wat we daarnaast vaak zien in de bouw is gedoe over meerwerk. Vaak spreekt u vooraf een projectprijs af, maar verandert gaandeweg de opdracht, waardoor u meer kosten maakt. Hoewel er zeker uitzonderingen zijn, moet meerwerk in de meeste gevallen gewoon betaald worden. Doet een klant dit niet? Dan kunt u hiervoor een incassobureau inschakelen en daarna eventueel naar de rechter stappen.

Dien gratis online uw factuur in

Aan het indienen van een dossier zijn geen kosten verbonden.

GEEN ABONNEMENT

Bill Incasso werkt niet met abonnementen, u zit niet vast aan een duur jaarabonnement.

Gratis laatste aanmaning

Kies voor een pre incasso en Bill Incasso  verstuurt nog gratis een kosteloze aanmaning.

Online overzicht

Gemakkelijk online indienen. Alles online te volgen.

Bill Incasso werkt landelijk

Wanneer incassobureau inschakelen nodig is, maakt het voor ons niet waar u òf uw klant gevestigd is.

Incassobureau No Cure No Pay

Uw klant betaalt de kosten. Niets betaalt? Dan ook geen kosten. 

Een aantal ervaringen van onze klanten

Pre Incasso vaak al afdoende...
Reeds jaren gebruik ik Bill Incasso naar volle tevredenheid wanneer een incassotraject nodig is. Vaak is een pre-incasso al voldoende om het factuurbedrag te innen. Zo niet, dan volgt automatisch een incasso procedure, die vlot en respectvol verloopt.


Remco Nijssen
Snelle service...


Bill Incasso werkt uitstekend, levert een snelle service en heeft mij al diverse keren fantastisch geholpen! Aanrader!


Mirjam van der Beek
Nauwelijks wanbetalers...


Zeer tevreden over de dienstverlening van Bill Incasso . Zij zorgen er voor dat wanbetalingen nauwelijks bij ons voorkomen. En mocht het een keer niet lukken dan heb je ook geen kosten. Bedankt!Terras Wolf Cleaning
Helaas...


Helaas moeten wij van tijd tot tijd een nota uithanden geven, maar Bill Incasso zorgt ervoor dat je er verder geen omkijken naar hebt. Ze houden je tussentijds keurig op de hoogte en zodra de debiteur betaald heeft, staat het geld ook snel op je rekening.


Eurorisk

Incasso bij particuliere en zakelijke klanten

    Onze ervaren incassospecialisten zijn speciaal getraind om uw geld te incasseren op een respectvolle en vriendelijke manier. Wij werken op deze manier omdat we weten hoe belangrijk het is om goede relaties met klanten te behouden. Daarnaast is het gewoon zo dat mensen eerder geneigd zijn te betalen aan iemand die vriendelijk is. Zo snijdt het mes dus twee keer aan de goede kant.

    Daarnaast is het goed om te weten dat wij onderscheid maken tussen particuliere klanten en zakelijke klanten. Dit doen wij vanwege de Wet Incassokosten (WIK). Zakelijke debiteuren mogen namelijk direct benaderd worden door een incassobureau, maar bij particulieren is hier altijd eerst een laatste aanmaning voor nodig.


    Bent u loodgieter, schilder of aannemer en is uw klant een privépersoon? Laat ons dan gratis (ook voor uw debiteur) uw laatste aanmaning versturen. Deze voldoet aan alle wettelijke eisen en bij het uitblijven van betaling wordt automatisch een minnelijke procedure gestart.

In 3 minuten uw openstaande factuur gratis indienen.          Direct factuur indienen

Incassobureau voor b2b


Is de klant die de factuur niet betaald ook een bedrijf? Dan spreken van b2b incasso en mag u de vordering direct uithanden geven na het verstrijken van de wettelijke betaaltermijn. Uiteraard kan het geen kwaad om een klant zelf nog één of twee keer per mail of telefoon te herinneren aan de openstaande factuur, maar dit is zeker niet verplicht.


Volgens de wet mag u bij bedrijven direct incassokosten rekenen (en dus een incassobureau inhuren) vanaf dag 1 na het niet voldoen aan een betaalplicht. Wacht dus niet langer dan nodig op uw geld en dien op tijd uw factuur in, voor een zo snel mogelijke betaling.


Meer over incasso voor b2b

Altijd en overal inzicht in uw dossier

Wanneer u bij Bill Incasso uw vordering uithanden geeft, krijgt u een persoonlijke incasso-specialist die uw debiteur op verschillende manieren benadert. Via uw eigen online dossier heeft u altijd en overal inzicht in uw incasso-opdracht(en). Zo kunt u precies volgen wat voor acties er ondernomen worden en hoe het staat met de voortgang.


En wordt er betaald? Dan ziet u dit ook direct en maken wij het openstaande bedrag vermeerderd met de wettelijke rente direct naar u over.

Wat kost een incasso voor de bouwsector?

Omdat wij werken op basis van no cure, no pay, is de incassoprocedure bij Bill Incasso voor u als schuldeiser geheel gratis. Wordt er niets betaald? Dan kunt u namelijk kosteloos het dossier laten sluiten (en eventueel een gerechtelijke procedure starten). Uiteraard brengen wij wel incassokosten in rekening bij uw schuldenaar.


De hoogte van de incassokosten voor uw klant is wettelijk vastgelegd. Deze kosten bedragen ongeveer vijf tot vijftien procent van de hoogte van de vordering, afhankelijk van de hoogte van de vordering.

Incassobureau bouw door heel Nederland

Wist u dat Bill Incasso beschikt over een landelijk dekkend netwerk van kantoren in onder meer Bergen op Zoom, Amsterdam en Rotterdam? Dit is voor u als ondernemer een groot voordeel, want het maakt dan niet uit waar uw debiteur gevestigd is. En uiteraard zijn wij niet alleen actief in de grote steden, maar ook in kleinere plaatsen in bijvoorbeeld Zeeland, Overijssel en Groningen.

In 3 minuten uw openstaande factuur gratis indienen.          Direct factuur indienen

nullnullnullnullnullnullnullnullnull