Alles wat u moet weten over No Cure No Pay incasso
10 september 2023 
in blog

Alles wat u moet weten over No Cure No Pay incasso

No Cure No Pay incasso: antwoorden op al uw vragen

Bij Bill Incasso werken we op basis van No Cure No Pay. Dit doen wij omdat wij onze klanten de zekerheid willen bieden dat ze alleen hoeven te betalen als onze diensten ook daadwerkelijk effect hebben. Het ‘risico’ op het niet betalen van de vordering nemen wij voor eigen rekening, omdat wij geloven in de kracht van onze eigen aanpak: persoonlijk, vriendelijk en proactief. Wij krijgen regelmatig vragen over onze werkwijze en hoe wij ons onderscheiden van andere incassospecialisten. Daarom leggen wij in dit artikel precies uit hoe ons incassobureau op basis van No Cure No Pay werkt en betantwoorden we al uw vragen over No Cure No Pay incasso.

Incassobureau no cure no pay: zo werken wij

 1. Heeft u een factuur die niet op tijd betaald is? Maak dan gratis een account aan op onze website en dien uw openstaande factuur in.
 2. U kunt kiezen om direct een incassoprocedure te starten. Ook is het mogelijk uw debiteur nog geheel gratis (dus niet op basis van No Cure No Pay) een laatste kans te geven met een pre-incassobrief.
 3. Ons incassobureau No Cure No Pay onderneemt dezelfde dag nog actie.
 4. Onze incassospecialisten benaderen uw debiteur meermaals via diverse kanalen.
 5. Wordt er betaald? Dan ontvangt u de hoofdsom + de verschuldigde rente. Uw debiteur betaalt de incassokosten en u hoeft ons niets te betalen.
 6. Wordt er niet betaald? Dan kost het u ook niets. U kunt het dossier kosteloos laten sluiten of besluiten verdere stappen te ondernemen en een gerechtelijke incasso te starten.
 7. Wordt er deels betaald? Dan ontvangt u het uitbetaalde bedrag verminderd met de incassokosten.

Voordelen van Bill Incasso


Wat is het voordeel van incasso op basis van No Cure No Pay?

Kiezen voor een incassoprocedure op basis van No Cure No Pay zorgt ervoor dat u als ondernemer geen risico loopt op extra kosten in het geval een betaling onverhoopt toch uitblijft. Wij brengen de kosten voor onze diensten namelijk alleen in rekening bij de wanbetaler, en dus nooit aan u. Uw niet betalende debiteur betaalt dus voor onze diensten, zodat het voor u altijd kosteloos is. De voordelen hiervan op een rijtje:

 1. Geen succes, geen kosten.
 2. U zit nergens aan vast.
 3. Het is geheel gratis voor u als crediteur.
 4. Dankzij onze unieke werkwijze blijft de klantrelatie optimaal.
 5. Via het online portaal kunt u de voortgang altijd en overal volgen.
 6. Van A tot Z ontzorgd uw vordering uitbesteden.

Werken alle incassobureaus op basis van No Cure No Pay?

Zeker niet! Veel incassobureaus werken op basis van No Cure No Pay, maar er zijn ook nog veel bureaus die werken op basis van een uurtarief en hun kosten bij u in rekening brengen. Wanneer het geïnde bedrag vervolgens lager is dan de kosten die het bureau maakt, krijgt u alsnog een rekening opgestuurd. Let hier dus goed op! Ook incasso-advocaten werken niet op basis van No Cure No Pay, omdat ze dit wettelijk gezien niet mogen.

Wat we ook regelmatig zien is dat een incassobureau weliswaar adverteert met het werken op basis van No Cure No Pay, maar dat bij het uitblijven van de betaling alsnog kosten in rekening worden gebracht. Dit zijn dan zogenaamd geen incassokosten, maar ‘administratiekosten’ ‘opstartkosten’ of ‘verwerkingskosten’ en daarom kan dit juridisch allemaal net door de beugel. Let dus altijd goed op de voorwaarden in de kleine lettertjes bij incassobureaus om verrassingen achteraf te voorkomen. En wees verzekerd: bij Bill Incasso is een procedure altijd 100% op basis van No Cure No Pay!

Wie betaalt de kosten bij incasso No Cure No Pay?

Bill Incasso brengt, net als ieder ander incassobureau in Nederland, incassokosten in rekening voor haar diensten. Deze kosten worden altijd verhaald op de debiteur. Oftewel: de debiteur betaalt de incassokosten, samen met het bedrag dat deze aan u verschuldigd is. Deze incassokosten houden wij vervolgens in op het bedrag dat u van ons ontvangt, geheel conform de wet op de incassokosten.

Hoe hoog zijn de incassokosten bij No Cure No Pay?

Bij Bill Incasso hanteren we de wettelijke incassokosten voor onze diensten. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de hoogte van de vordering en wordt berekend met behulp van een staffel. In onderstaande tabel is deze staffel weergegeven.

Openstaand bedrag

Maximale incassokosten

Over de eerste € 2.500

15%  (minimaal € 40)

Over de volgende € 2.500

10%

Over de volgende € 5.000

5%

Over de volgende € 190.000

1%

Boven € 200.000

0,5% (maximaal € 6.775)

Bron: Rechtspraak.nl

Een voorbeeld: Stel dat u een vordering bij ons uithanden geeft ter waarde van € 6.000. De incassokosten worden dan als volgt berekend:

 1. 15% over de eerste € 2.500 = € 375
 2. + 10% over de volgende € 2.500 = € 250.
 3. + 5% over € 1.000 = € 50
 4. De totale incassokosten bedragen dus € 675

Is No Cure No Pay incasso altijd gratis bij het uitblijven van betaling?

Bij Bill Incasso is No Cure No Pay incasso ook echt no pay: voor u is de incassoprocedure altijd gratis, ook wanneer de betaling uitblijft. Wanneer de betaling uitblijft, kunt u dus kosteloos het dossier laten sluiten. Wij rekenen dus geen administratiekosten, opstartkosten, sluitingskosten, incassoprovisie, kosten voor aanmaningen of wat voor andere kosten dan ook. Dat mag u van een betrouwbare partner verwachten.

Is het versturen van aanmaningen ook gratis?

Bij Bill Incasso kunt u gratis een laatste aanmaning laten versturen. Dit is niet alleen zonder kosten voor u als schuldeiser, maar ook voor de klant die niet betaalt. Het vesturen van aanmaningen is dus ook gratis, net als het laten versturen van betaalherinneringen via mail, sms, aangetekende brief en whatsapp. Wij brengen nergens extra kosten voor in rekening, ook niet bij uw debiteur.

Is No Cure No Pay hetzelfde als een gratis incasso?

Een heel goede vraag. Het antwoord is ja en nee. Voor onze klanten is No Cure No Pay incasso altijd gratis, want zij hoeven niets te betalen: niet als we de vordering innen, niet als er gedeeltelijk wordt geïnd en zelfs niet wanneer de betaling uitblijft. Voor uw debiteur is een incassoprocedure echter niet gratis. Deze is verplicht om de incassoprocedure te betalen, in de vorm van wettelijke incassokosten die wij in rekening zullen brengen.

Wat gebeurt er als mijn debiteur niet betaalt?

In sommige gevallen kunnen ook de inspanningen van onze incasso-specialisten niet voldoende zijn om uw debiteur tot betaling over te halen. In dat geval zijn er twee opties. De eerste is om het incassodossier te sluiten en de incassoprocedure af te breken. In dit geval ontvangt u dus geen geld, maar aan de andere kant hoeft u ook niets te betalen. Dat is wat bij ons No Cure No Pay betekent: geen oplossing, geen kosten voor u als schuldeiser.

Een tweede optie bij het uitblijven van de betaling is het starten van een gerechtelijke incassoprocedure. Als u wilt kunnen wij uw dossier direct omzetten in een gerechtelijk traject. Onze juristen zullen u dan bijstaan bij de gang naar de rechter en de rechter vragen de debiteur te vonnissen tot het betalen van alle verschuldigde kosten. Onze experts adviseren u graag over wat in uw geval de beste optie is.

Wat gebeurt er als een debiteur slechts een deel van het bedrag betaalt?

Leidt onze incassoprocedure slechts tot een gedeeltelijke betaling? Betaalt de debiteur dus niet het hele bedrag, maar slechts een deel ervan? Dan ontvangt u het uitbetaalde bedrag, verminderd met de wettelijke incassokosten.

Stel dus dat u een vordering uithanden geeft ter waarde van € 1000 + € 30 aan rente, dan bedragen de wettelijke incassokosten € 150. Betaalt de debiteur € 900? Dan ontvangt u € 900 - € 150 = € 750.

Werkt een gerechtelijke incassoprocedure ook op basis van no cure no pay?

Nee, een gerechtelijke incassoprocedure kan – in tegenstelling tot een minnelijke incasso – niet op basis van No Cure No Pay worden uitgevoerd. Wel kunnen alle gemaakt kosten voor deze procedure – bij succes – verhaald worden op de debiteur. Denk aan het griffierecht, deurwaarderskosten en kosten voor juristen. Omdat deze kosten vrij hoog kunnen zijn, raden wij een gerechtelijke procedure zeker niet altijd aan. Zelfs als u er zeker van bent dat u de zaak zult winnen, is het namelijk nog maar de vraag of de debiteur bij machte is om na de uitspraak van de rechter aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. Hierdoor kan het soms jaren duren voordat u daadwerkelijk uw geld krijgt.

Is deze vorm van incasso ook geschikt voor het innen van huurachterstanden?

Onze No Cure No Pay incassodienst is geschikt voor alle vorderingen. Naast onbetaalde facturen kunt u bij ons dus ook huurvorderingen indienen. Ook is het als particulier bijvoorbeeld mogelijk om geleend geld terug te vorderen, een incasso te starten bij webshops die uw geld niet teruggeven en onverschuldigde betalingen terug te vorderen.

Kan ik ook een No Cure No Pay deurwaarder inschakelen?

Nee, dat kan niet. Een deurwaarder die werkt op basis van No Cure No Pay bestaat namelijk niet. Het is bij wet verboden omdat een deurwaarder een onafhankelijke en onpartijdige overheidsfunctionaris is. Hij werkt dus in principe nooit voor u als schuldeiser alleen, maar dient ook het belang van de schuldenaar in ogenschouw te nemen. Wanneer een deurwaarder werkt op basis van No Cure No Pay, zou hij zijn onpartijdigheid verliezen en dat is niet in de geest van de wet.

Bestaan er ook incasso-advocaten op basis van No Cure No Pay?

Ook een incasso-advocaat die op basis van No Cure No Pay werkt, is in Nederland niet toegestaan. Dit in tegenstelling tot onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar dit wel veel wordt gedaan. De gedachte van de Nederlandse wetgever achter dit verbod is vergelijkbaar met die achter het verbod op No Cure No Pay voor deurwaarders: het schaadt namelijk de onafhankelijkheid van de advocaat. Een advocaat die werkt op basis van No Cure No Pay zal eerder geneigd zijn minder kansrijke incassozaken niet op te pakken, en dat schaadt de gelijke toegang van een ieder tot het recht.

Voor incassospecialisten zijn deze regels veel minder streng, omdat wij buitengerechtelijke (oftewel: buiten het recht om) incassoprocedures uitvoeren. Daarom kan een incassobureau wel op basis van No Cure No Pay werken, in tegenstelling tot een incassoadvocaat. Dit wil uiteraard niet zeggen dat wij kieskeurig zijn bij het aannemen van vorderingen voor een incasso No Cure No Pay: wij nemen alle openstaande vorderingen aan. Heeft u dus te maken met een wanbetaler en wilt u zo snel mogelijk betaald krijgen? Dien dan direct u factuur in. Wij gaan dan vandaag nog voor u aan de slag.


Voordelen van Bill Incasso

De meest gestelde vragen:

 • Hoe werkt een pre incasso? Een pre incasso is een laatste kosteloze aanmaning die we naar uw klant versturen.
  Wordt uw factuur alsnog binnen de gestelde termijn betaald dan meld u dit via de online portal. Het dossier wordt dan zowel voor uw klant als voor u kosteloos gesloten (service).
  Wordt er niet betaald dan doet u niets, het dossier rolt dan automatisch door in een incassoprocedure. Let op! Kies bij het indienen voor een pre incasso ipv de standaard incasso.
 • Wat kost een incasso? In het minnelijke incassotraject brengen we incassokosten bij uw debiteur in rekening. Bij een volledige betaling betaalt de tegenpartij de kosten, het kost u dan niets. Wordt er onverhoopt niets betaald dan kost het u ook niets. Bill Incasso werkt niet met abonnementen. 
 • Wat als er niet betaald wordt? Als het minnelijke incassotraject niet slaagt dan kunt u het dossier kosteloos laten sluiten. Een gerechtelijke procedure is bij òns dus niet verplicht.
 • Wat kost een gerechtelijke procedure? Dat hangt van een aantal factoren af. Voordat er een gerechtelijk incassotraject gestart wordt, dient u toestemming hiervoor te geven. Het is nooit verplicht. Bij succes kunnen de meeste kosten verhaald worden op de tegenpartij.
 • Hoe dien ik een incasso opdracht in? U kunt alleen een opdracht indienen via onze website. Maak eerst een online account aan, log in met de door u gekozen gegevens en dien uw openstaande factuur in. Dit kost u nog geen 3 minuten. Zodra wij uw opdracht ontvangen, gaan we daar doorgaans nog dezelfde werkdag mee aan de slag!

HOE EN WANNEER ONS INCASSOBUREAU INSCHAKELEN >>

Heeft u een vraag? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk antwoord.