Incassobureau inschakelen, wanneer en hoe?

Een incassobureau inschakelen is voor de meeste ondernemers een grote stap. U laat uw klant immers door een andere, onbekende, partij benaderen. Alhoewel de klant niet betaalt, wilt u deze ook weer niet kwijt. Het is daarom belangrijk dat u een betrouwbaar incassobureau inschakelt. En wanneer schakelt u een incassobureau in?

Direct na het verlopen van de vervaldatum van de factuur is wat snel. Na de eerste aanmaning dan? Of de tweede, of …..

10.000+
Al meer dan 10.000 ondernemers en 

particulieren met succes door ons incassobureau geholpen.

5.000+
Wij voerden met succes al meer dan 

5.000 processen bij het kantongerecht.

2003
Incassobureau Bill bestaat al sind 2003
wanneer incassobureau inschakelen

Wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden.

Wanneer u een incassobureau inschakelen kan, hangt er ook vanaf wie de debiteur is. Is uw debiteur een bedrijf dan kunt u direct na het vervallen van de factuur ons incassokantoor inschakelen. Vaak wordt er uiteraard nog wel een herinnering verstuurd naar de debiteur. Maar ook hiervoor kunt u onze pre incasso dienst gebruiken. Maak daarvoor een online account aan en dien uw opdracht als pre incasso in, het kost u niets!

Maar wanneer uw debiteur een consument (particulier) is, wordt het een ander verhaal. In de wet incassokosten is vastgelegd dat u dan eerst een zogenaamde 14 dagen brief moet versturen. Deze laatste aanmaning moet aan een aantal eisen voldoen. Een daarvan is dat het bedrag aan bijkomende incassokosten exact moet worden aangezegd. Daarnaast dient de betalingstermijn op een bepaalde manier te worden omschreven.

Moet u uw debiteur een 14 dagen brief versturen? Schakel ons incassobureau dan in en dien een pre incasso opdracht bij ons in. Het kost u niets en wij versturen dan de kosteloze aanmaning naar uw debiteur.

 

Gratis factuur indienen

Online in 5 minuten kosteloos je openstaande factuur indienen.

GEEN ABONNEMENT

Ons incassobureau werkt niet met abonnementen. U zit nergens aan vast.

Kosteloze laatste aanmaning

Kies voor 'pre incasso' bij het indienen en Bill verstuurt eerst nog een kosteloze aanmaning.

Van A tot Z

Ook een eventueel gerechtelijk incassotraject mogelijk.

Door heel Nederland

Het maakt dus niet uit waar u of uw debiteur gevestigd is.

No cure No Pay Incasso

Uw klant betaalt de kosten. Wordt er niets betaald dan kost het u ook niets.
incassobureau-no-cure-no-pay

Direct ons incassobureau inschakelen.

Zoals u al gelezen heeft kunt u kiezen tussen een pre incasso en een gewone incasso opdracht. Bij een pre incasso opdracht sturen wij uw debiteur eerst nog een kosteloze laatste aanmaning. Ook voor u zijn er geen kosten aan verbonden.

Kiest u voor een incasso opdracht dan schrijven wij uw debiteur aan. Wordt er niet betaald dan nemen we telefonisch contact met uw debiteur op. Er wordt dan gekeken wat het probleem is en hoe het kan worden opgelost. Eventueel wordt een (redelijke) betalingsregeling getroffen. Dit noemen we het minnelijke incassotraject en wordt geheel op basis van no cure no pay uitgevoerd. Wordt er niet betaald? Dan kost het u ook niets, no cure no pay incasso. Wordt de vordering volledig door uw debiteur betaald dan kost het u ook niets, uw debiteur betaalt de kosten.

Wordt er in het minnelijk incassotraject niet betaald? Dan kunnen we uw vordering voorleggen aan de kantonrechter. Maar alleen als u dat wilt. Wilt u dit niet dan kunt u het dossier op dat moment kosteloos laten sluiten, voordeel van een no cure no pay* incassobureau inschakelen.

Wacht niet langer en dien vandaag uw incasso opdracht nog online bij ons in. Het kost u maar 5 minuten maar levert u ongetwijfeld wat op!

"Wacht niet te lang met het inschakelen van incasso. Hoe langer u wacht hoe moeilijker het wordt om uw factuur te incasseren."

Reactie van onze klanten die ook ons incassobureau no cure no pay hebben ingeschakeld (reviews via Feedback Company)

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Het was een lange rit, maar dankzij Bill Incasso heb ik het geld ontvangen wat ik nog tegoed had. "

M. Bouwense, particulier 

Eindoordeel  8/10

Ms. Nameless
Add Your Stars
"Wij maken met enige regelmaat gebruik van Bill Incasso. Uiteraard lukt niet alles met minnelijke incasso maar over het algemeen zijn we zeker tevreden. De communicatie is scherp maar duidelijk. "

RentYourMac, verhuur roerende goederen

Eindoordeel 9/10

Ms. Nameless
Add Your Stars
"Ik ben erg tevreden met dit bedrijf! Ik ben super goed geholpen. Van begin tot aan het eind. Alle stappen werden gewoon duidelijk aangegeven. Ik raad hen aan iedereen aan, die zijn of haar geld niet op tijd krijgt. Heel erg bedankt!"

Qlusjesman, klusbedrijf

Eindoordeel 10/10

Ms. Nameless
Add Your Stars
"Erg prettig! Bill incasso is mijn bedrijf al bij meerdere zaken van dienst geweest van simpele incasso tot rechtzaken. Ze nemen mij volledig de rompslomp uit handen en houden me goed op de hoogte. Zijn professioneel en netjes naar de klanten. Wat ik ook erg prettig vind is dat ik 1 aanspreek persoon heb, deze geeft me altijd goed advies en is ook realistisch op het gebied van procedures, ik laat me dan ook volledig door deze persoon inlichten en adviseren."

M kroeze multidiensten, grondverzetbedrijf

Eindoordeel 10/10

Ms. Nameless
Add Your Stars
wanneer incassobureau inschakelen

Waarom Bill incasso inschakelen?

Bill incasseert al sinds 2003 openstaande facturen voor zowel bedrijven als particulieren. Dit doen we al sinds jaar en dag op basis van no cure no pay incasso. Al duizenden tevreden opdrachtgevers gingen u voor!

Het inschakelen van ons incassobureau op basis van no cure no pay heeft als grote voordeel dat uw incasso opdracht bij ons nooit op de plank zal blijven liggen. Dit in tegenstelling tot de werkwijze bij veel andere kantoren.

Ons incassobureau inschakelen op basis van no cure no pay levert resultaat op. Wij verdienen pas aan uw opdracht wanneer er ook daadwerkelijk iets betaald wordt door uw debiteur. Het is dus ook in ons belang dat uw incasso opdracht snel resultaat oplevert.

Een snelle betaling van uw openstaande facturen behalen we door veelvuldig persoonlijk contact op te nemen met uw debiteur. Dit gebeurt zowel schriftelijk (post/e-mail) als telefonisch. En niet 1 standaard brief maar er wordt zo vaak contact opgenomen als nodig. Wanneer de vordering door uw debiteur wordt betaald, rekenen we dezelfde week nog met u af.

Wanneer uw debiteur niet te bereiken valt, wordt een gedegen kosteloos adresonderzoek uitgevoerd. Kan uw debiteur niet betalen, dan zullen we proberen een regeling met hem of haar te treffen. Wordt uw factuur betwist dan zullen we proberen dit te weerleggen.

Mocht niets helpen dan kunt u ons incassobureau inschakelen om uw vordering aanhangig te maken bij de rechtbank. Wanneer u dat wilt, stellen we een dagvaarding op en laten uw debiteur oproepen om bij de kantonrechter te verschijnen. Met het vonnis wat we vervolgens bij de rechter behalen, kan er beslag gelegd worden bij uw debiteur.

Incassobureau inschakelen nog net een stap te ver?

Voor sommige ondernemers is het inschakelen van een incassobureau net een brug te ver. U bent bang om uw klant kwijt te raken. Logisch, want geen enkele debiteur is blij als wij om de hoek komen kijken en met extra kosten wordt geconfronteerd.

Bent u ook bang om de relatie met uw klant kwijt te raken? Hiervoor heeft Bill haar unieke pre incasso service opgezet. U dient uw factuur online bij ons in en u kiest voor een ‘pre incasso’ opdracht. Vervolgens sturen wij op ons briefpapier een kosteloze laatste aanmaning naar uw debiteur. Wordt de factuur alsnog betaald? Dan meld u dit via onze website, het dossier wordt dan kosteloos gesloten. Wordt er alsnog niet betaald dan doet u niets, het dossier wordt dan automatisch voor u omgezet in een incasso opdracht.

De 8 Voordelen die ons incassobureau no cure no pay  inschakelen biedt.


  • Uw openstaande factuur in 3 minuten online indienen.
  • Indienen is gratis, geen abonnement dus ook eenmalig incassobureau inschakelen mogelijk.
  • No Cure No Pay incasso, uw debiteur betaalt de incassokosten. Geen resultaat? Dan ook geen kosten.
  • Debiteur wordt persoonlijk benaderd.
  • Unieke Pre Incasso service, gratis laatste aanmaning.
  • Bill werkt landelijk. Het maakt niet uit waar u of uw debiteur woont.
  • Bijna 20 jaar incasso ervaring, wij kennen het klappen van de zweep.
  • Ook gerechtelijke procedures verzorgen wij van A tot Z.
arrow_drop_up arrow_drop_down