Wanneer incassobureau inschakelen?  |  No Cure No Pay incasso

Door heel Nederland  |  Geen minimumbedragen  | Direct actie 

Gratis online indienen |  Geen abonnement  |  Eenmalige incasso


10.000+

Sinds 2003 al meer dan 10.000 ondernemers en 

particulieren met succes door ons incassobureau geholpen.

5.000+

Wij voerden met succes al meer dan 

5.000 processen bij het kantongerecht.

95%

De meeste dossiers lossen wij op zonder tussenkomst van de rechter.

Wanneer incassobureau inschakelen, wat is het juiste moment?

U heeft een openstaande factuur. Uw debiteur betaalt ook niet nadat u een of meerder herinnering verstuurd heeft. Maar..... u wilt deze klant ook weer niet verliezen door het te vroeg inschakelen van een incassobureau.

Daarvoor kunt u gebruik maken van onze pre incasso service. Wij versturen dan eerst nog een kosteloze aanmaning naar uw klant. Wordt uw factuur alsnog binnen de gestelde termijn betaalt dan meld u dit via onze website en dan sluiten wij het dossier kosteloos (service). Betaalt uw klant niet, dan hoeft u ook niets te doen en wordt uw pre incasso opdracht automatisch omgezet in een incasso opdracht.


Maar ook tijdens de incassoprocedure doen we er alles aan om uw klant voor u te behouden. Wij benaderen uw klanten voortvarend maar altijd respectvol. Bill Incasso werkt standaard op basis van No Cure No Pay incasso, uw klant betaalt de kosten. Geen resultaat? Dan ook geen kosten. 

In 3 minuten uw openstaande factuur gratis indienen.          FACTUUR INDIENEN ►

Dien gratis online uw factuur in

Aan het indienen van een dossier zijn geen kosten verbonden.

GEEN ABONNEMENT

Bill Incasso werkt niet met abonnementen, u zit niet vast aan een duur jaarabonnement.

Gratis laatste aanmaning

Kies voor een pre incasso en Bill Incasso  verstuurt nog gratis een kosteloze aanmaning.

Online overzicht

Gemakkelijk online indienen. Alles online te volgen.

Bill Incasso werkt landelijk

Wanneer incassobureau inschakelen nodig is, maakt het voor ons niet waar u òf uw klant gevestigd is.

Incassobureau No Cure No Pay

Uw klant betaalt de kosten. Niets betaalt? Dan ook geen kosten. 

Pre Incasso; Wanneer incassobureau inschakelen nog net een stap te ver is

Voor sommige ondernemers gaat het inschakelen van een incassobureau nog net een brug te ver. U bent bang om uw klant kwijt te raken. Logisch, want geen enkele debiteur is blij als wij om de hoek komen kijken en met extra kosten wordt geconfronteerd. Uw kunt de incasso online gemakkelijk indienen.


Wanneer incassobureau inschakelen u ook bang maakt om uw klant te verliezen dan is onze pre incasso precies wat u nodig heeft;


 • U maakt in enkele minuten een online account aan.
 • Vervolgens logt u in en dient u uw factuur bij ons in en u kiest voor een ‘pre incasso’ opdracht.
 • Vervolgens sturen wij op ons briefpapier een kosteloze laatste aanmaning naar uw klant.
 • Wordt de factuur alsnog betaald? Dan meld u dit via onze website, het dossier wordt dan kosteloos gesloten.
 • Wordt er alsnog niet betaald dan doet u niets, het dossier wordt dan automatisch voor u omgezet in een incasso opdracht.

Een aantal ervaringen van onze klanten

Pre Incasso vaak al afdoende...
Reeds jaren gebruik ik Bill Incasso naar volle tevredenheid wanneer een incassotraject nodig is. Vaak is een pre-incasso al voldoende om het factuurbedrag te innen. Zo niet, dan volgt automatisch een incasso procedure, die vlot en respectvol verloopt.


Remco Nijssen
Snelle service...


Bill Incasso werkt uitstekend, levert een snelle service en heeft mij al diverse keren fantastisch geholpen! Aanrader!






Mirjam van der Beek
Nauwelijks wanbetalers...


Zeer tevreden over de dienstverlening van Bill Incasso . Zij zorgen er voor dat wanbetalingen nauwelijks bij ons voorkomen. En mocht het een keer niet lukken dan heb je ook geen kosten. Bedankt!



Terras Wolf Cleaning
Helaas...


Helaas moeten wij van tijd tot tijd een nota uithanden geven, maar Bill Incasso zorgt ervoor dat je er verder geen omkijken naar hebt. Ze houden je tussentijds keurig op de hoogte en zodra de debiteur betaald heeft, staat het geld ook snel op je rekening.


Eurorisk

De eerste fase van de incassoprocedure, het minnelijke incassotraject

Wanneer u bij het inschakelen van ons incassobureau kiest voor een incasso opdracht dan schrijven wij uw debiteur aan.

Wordt er niet betaald dan nemen we telefonisch contact met uw debiteur op. Er wordt dan gekeken wat het probleem is en hoe het kan worden opgelost. Eventueel wordt een (redelijke) betalingsregeling getroffen.
 

Dit noemen we het minnelijke incassotraject en wordt geheel op basis van No Cure No Pay uitgevoerd. Wordt er niets betaald? Dan kost het u ook niets, No Cure No Pay incasso.
 

Wordt de vordering volledig door uw debiteur betaald dan kost het u ook niets, uw debiteur betaalt de incassokosten en u ontvangt van ons uw factuurbedrag + de rente.


Wanneer incassobureau inschakelen u nog net een stap te ver gaat dan kunt u het beste eerst een pre incasso kiezen.

In 3 minuten uw openstaande factuur gratis indienen.          FACTUUR INDIENEN ►

De gerechtelijke incasso procedure


Wordt er in het minnelijk incassotraject niet betaald? Dan kunnen we uw vordering voorleggen aan de kantonrechter. Maar alleen als u dat wilt. Wilt u dit niet dan kunt u het dossier op dat moment kosteloos laten sluiten, voordeel van een No Cure No Pay incassobureau inschakelen.


Voordat we een gerechtelijke incasso procedure opstarten, ontvangt u eerst van ons een kostenindicatie. Procederen kan behoorlijk prijzig zijn en daarvoor proberen we ook zo veel mogelijk een oplossing in het minnelijke incasso traject te bereiken. Dat is voor alle partijen beter. Een gerechtelijke incassoprocedure regelen wij voor u van A tot Z, een dure advocaat heeft u niet nodig.

Wanneer incassobureau inschakelen? Wat u zelf al gedaan moet hebben en de wettelijke eisen waar u rekening mee moet houden.

Wanneer u een incassobureau inschakelen kunt, hangt er ook vanaf wie uw klant is.

Is uw klant een bedrijf dan kunt u direct na het vervallen van de factuur ons incassokantoor inschakelen. Vaak wordt er door de ondernemer uiteraard nog wel een herinnering verstuurd naar de debiteur. Maar ook hiervoor kunt u onze pre incasso dienst gebruiken. Maak daarvoor een online account aan en dien uw opdracht als pre incasso in, het kost u niets!


Verplichte laatste aanmaning bij consument


Maar wanneer incassobureau inschakelen gedaan wordt  als uw klant een consument (particulier) is, wordt het een ander verhaal.

In de wet incassokosten is vastgelegd dat u dan eerst een zogenaamde 14 dagen brief (ook wel WIK brief genoemd) moet versturen. Deze laatste aanmaning moet aan een aantal eisen voldoen. Een daarvan is dat het bedrag aan bijkomende incassokosten exact moet worden aangezegd, ook eventuele verschuldigde btw moet exact worden vermeld. Daarnaast dient de betalingstermijn op een bepaalde manier te worden omschreven.


Moet u uw klant een 14 dagen brief versturen? Schakel ons incassobureau dan in en dien een pre incasso opdracht bij ons in. Het kost u niets en wij versturen dan de kosteloze aanmaning naar uw klant.


Wanneer  ons incassobureau inschakelen voor het versturen van een laatste aanmaning, hoe werkt dat?


 • Maak online een account aan. 
 • Log vervolgens in met de door u gekozen inloggegevens. 
 • Dien uw openstaande factuur in en kies voor 'pre incasso'.
 • Wij versturen uw debiteur een laatste kosteloze aanmaning die aan alle wettelijke eisen voldoet.
 • Betaalt uw debiteur binnen de gestelde termijn dan meld u dit online. Het dossier wordt kosteloos gesloten, geen kosten voor uw klant en geen kosten voor u. Jammer voor ons, maar hopelijk komt u de volgende keer bij ons terug.
 • Wordt er niet betaald dan doet u niets, het dossier rolt dan door in een incasso opdracht.

NB Wanneer u ons incassobureau inschakelen wilt, maakt het niet uit vanaf welk bedrag u dit doet. Bill Incasso werkt niet met minimumbedragen

Video, wanneer incassobureau inschakelen? Wat kost het en hoe werkt het?

Waarom en wanneer incassobureau Bill Incasso inschakelen?

Bill Incasso incasseert al sinds 2003 openstaande facturen voor zowel bedrijven als particulieren. Dit doen we al sinds jaar en dag op basis van no cure no pay incasso. Al duizenden tevreden opdrachtgevers gingen u voor!


Het inschakelen van ons incassobureau wanneer u een openstaande factuur heeft gaat op basis van no cure no pay. Dat heeft als grote voordeel dat uw incasso opdracht bij ons nooit op de plank zal blijven liggen. Want wij verdienen in een incasso procedure pas wanneer uw klant daadwerkelijk betaalt heeft! Dit in tegenstelling tot de werkwijze bij veel andere incasso kantoren. 


No Cure No Pay Incasso

Ons incassobureau inschakelen op basis van no cure no pay levert resultaat op. Wij verdienen pas aan uw opdracht wanneer er ook daadwerkelijk iets betaald wordt door uw debiteur. Het is dus ook in ons belang dat uw incasso opdracht snel resultaat oplevert.

Een snelle betaling van uw openstaande facturen behalen we door veelvuldig persoonlijk contact op te nemen met uw debiteur. Dit gebeurt zowel schriftelijk (post/e-mail) als telefonisch. En niet 1 standaard brief maar er wordt zo vaak contact opgenomen als nodig. Wanneer de vordering door uw debiteur wordt betaald, rekenen we dezelfde dag nog met u af, bij een volledige betaling in het minnelijk incassotraject ontvangt u dan uw factuurbedrag + de rente!


Wanneer u ons incassobureau inschakelt en uw debiteur niet te bereiken valt, wordt een gedegen kosteloos adresonderzoek uitgevoerd. Kan uw debiteur niet betalen, dan zullen we proberen een redelijke regeling met hem of haar te treffen. Wordt uw factuur betwist dan zullen we proberen dit te weerleggen.


Mocht niets helpen dan kunt u ons incassobureau inschakelen om uw vordering aanhangig te maken bij de rechtbank. Als u dat wilt, stellen we een dagvaarding op en laten we uw debiteur door onze deurwaarder oproepen om bij de kantonrechter te verschijnen.

Met het vonnis wat we vervolgens bij de rechter behalen, kan er beslag gelegd worden bij uw debiteur.

De meest gestelde vragen over 'Wanneer incassobureau inschakelen?'


 • Hoe werkt een pre incasso? Een pre incasso is een laatste kosteloze herinnering die we naar uw klant versturen.
  Wordt uw vordering alsnog  termijn betaald dan meld u dit via onze website. Het dossier wordt dan zowel voor uw klant als voor u kosteloos gesloten (service).
  Wordt er niet betaald dan hoeft u niets te doen, het dossier rolt dan automatisch door in een incassotraject. Let op! Kies bij het indienen voor een pre incasso ipv de standaard incasso.
 • Wat kost een incasso? In het minnelijke incassotraject brengen we kosten (conform de wet incassokosten, max. 15% van de hoofdsom met een minimum van € 40) bij uw klant in rekening.
  Bij een volledige betaling betaalt de tegenpartij de kosten, het kost u dan niets.  U ontvangt dan van ons; uw factuurbedrag + de rente!
  Wordt er onverhoopt niets betaald dan kost het u ook niets. Bill Incasso werkt niet met abonnementen. 
 • Wat als er niet betaald wordt? Als het minnelijke incassotraject niets oplevert dan kunt u het dossier kosteloos laten sluiten.
  Een gerechtelijke procedure is bij òns dus niet verplicht.
 • Wat kost een gerechtelijke procedure? Dat hangt van een aantal factoren af. Voordat er een gerechtelijke procedure gestart wordt, dient u hiervoor akkoord te geven. Het is nooit verplicht. Bij succes kunnen de meeste kosten verhaald worden op de tegenpartij.
 • Hoe dien ik een incasso opdracht in? U kunt alleen een opdracht indienen via onze website. Maak eerst een online account aan, log in met de door u gekozen gegevens en dien uw openstaande factuur in. Dit kost u nog geen 3 minuten. Zodra wij uw opdracht ontvangen, gaan we daar doorgaans nog dezelfde werkdag mee aan de slag!
Heeft u een vraag? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

nullnullnullnullnullnullnullnullnull

Gratis Incasso| Ontvang uw vordering + rente| Tegenpartij betaalt de kosten


Het beste gratis incassobureau van Nederland


GRATIS EN SNEL UW VORDERING INDIENEN


Of bel ons op 085 - 130 5466


Uw vordering snel betaald | No Cure No Pay!