Wat is incasseren?

Wat betekent incasseren?

in·cas·se·ren

1. innen: een schuld incasseren

2. moeten verduren: een klap incasseren

 

Het woord ‘incasseren’ kan meerdere dingen betekenen, maar in dit geval betekent incasseren letterlijk “innen”. Iemand is u iets schuldig, dus u probeert te zorgen dat u dat krijgt. Meestal gaat dit om geld. De eerste fase is het sturen van de rekening, zodat u betaald krijgt voor uw geboden diensten of producten. Vervolgens wordt dat bedrag betaald (oftewel door u geïncasseerd), en beide partijen vervolgen tevreden hun eigen weg. Helaas gaat het niet altijd zo. Het komt voor dat u als ondernemer of uw bedrijf te maken krijgt met een klant die de factuur niet betaalt. Hieronder leggen we uit wat incasseren betekent, wat het proces inhoudt en hoe Bill Incasso u kan helpen.

 

Wanneer start het incasseren?

Een betalingstermijn voor het betalen van een factuur is een vooraf vastgestelde periode. Meestal gaat het om 7, 14 of 30 dagen. De termijn staat altijd op de factuur vermeld. Het moment dat deze wettelijke termijn verstreken is, heeft u te maken met een openstaande factuur. Het incasseren van openstaande facturen is een klus waar u niet op zit te wachten, maar u bent in financiële zin afhankelijk van de klant. Als zij niet betalen, ook niet na meermaals herinneren, kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor uw organisatie.

 

Wat doet een incassobureau?

U kunt zelf het hele incassotraject ingaan, maar daarbij raakt u niet alleen (kostbare) tijd kwijt, u loopt ook het risico om de relatie met uw klant te beschadigen. Dit is waar een incassobureau u kan helpen. Wij nemen u al het werk uit handen dat te maken heeft met incasseren, wat betekent dat u geen tijd hoeft te besteden aan het incassoproces, en wij zorgen ervoor dat de relatie met uw klant zo min mogelijk beschadigt.

Als incassobureau kunnen we verschillende stappen ondernemen om te zorgen dat u uw geld krijgt. Zo kunnen we beginnen met een pré-incasso.

 

Wat is een pré-incasso?

Een pré incasso is een optioneel onderdeel van het incassoproces. Nadat de betalingstermijn voor het betalen van een factuur is verstreken, kunnen wij een zogeheten pré-incasso brief versturen. Dit doen we gratis. Een pré-incasso sturen we (per post) naar uw debiteur waarin we nog een laatste redelijke termijn stellen om de betaling te voldoen (meestal 7 of 14 dagen). In deze brief benoemen we altijd duidelijk de gevolgen van wanbetaling. Gaat ook deze termijn voorbij zonder dat er betaald wordt? Dan start Bill Incasso automatisch een incassotraject.

 

Wie is Bill Incasso?

Bill houdt van een nette administratie en openstaande facturen passen niet in dat plaatje. Daarom zorgt Bill Incasso dat uw facturen worden betaald. Wij zijn vriendelijk, doch effectief. Wij nemen u het werk uit handen en benaderen uw debiteur om samen een oplossing te vinden voor de openstaande facturen. Bill Incasso werkt zonder verborgen kosten en zonder een abonnement. Wij doen ons werk op basis van ‘no cure, no pay’, dat wil zeggen: als uw debiteur u niet betaalt, betaalt u ons ook niet.

Reactie plaatsen