Verschil tussen incassobureau en deurwaarder

Wat is het verschil tussen incassobureau en deurwaarder?

 Het verschil tussen incassobureau en deurwaarder zit m in de werkzaamheden. De deurwaarder mag als enige partij in Nederland beslag leggen en ambtelijke werkzaamheden uitvoeren. En toch kun je beter via een incassobureau beslag laten leggen.

In het traject wat vooraf gaat aan een gerechtelijke procedure, de minnelijke fase, worden brieven gestuurd, telefonisch contact opgenomen, etc. In deze fase kunnen incassobureau en deurwaarder exact hetzelfde. Het enige verschil zijn de kosten waartegen ze werken. Bij een (duur) deurwaarderskantoor zult u veel meer kosten kwijt zijn dan bij een incassobureau dat uw vordering waarschijnlijk op basis van no cure no pay kan afhandelen.

Het verschil tussen incassobureau en deurwaarder in de gerechtelijke fase

Alhoewel een incassobureau een gerechtsdeurwaarder inschakelen moet om bijvoorbeeld de dagvaarding te betekenen, verloopt een gerechtelijke procedure via een incassobureau toch vaak sneller en voordeliger. Hoe dat kan? Allereerst zijn deurwaarderskantoren tegenwoordig groot en werken doorgaans vrij langzaam. Incassobureaus daarentegen, uitzonderingen daargelaten, zijn vaak kleiner opgezet en kunnen sneller schakelen.

Legt u zelf een vordering neer bij een deurwaarder dan zult u de hoofdprijs betalen. Incassobureaus leveren op jaarbasis vaak honderden zo niet duizenden zaken aan bij de deurwaarder. Zij zullen veel betere prijsafspraken kunnen maken, waar u vervolgens weer van profiteert.

Het verschil tussen incassobureau en deurwaarder zit dus niet alleen in de werkzaamheden maar ook in de kosten.

Reactie plaatsen