vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen

Vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen

Vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen?

Vanaf welk bedrag kun je een incassobureau inschakelen? Je kunt voor ieder bedrag, hoe laag ook een incassobureau inschakelen. Bij je klant (debiteur) worden de incassokosten in rekening gebracht. Aangezien deze minimaal € 40 bedragen maakt het niet uit hoe hoog of laag je openstaande factuur of vordering is. Wel moet je in de gaten houden of een incassobureau vaste kosten berekend of een minimum hoogte voor je vordering hanteert. Zijn de kosten hoger dan je factuurbedrag dan heeft het natuurlijk geen zin. Check daarom eerst een aantal zaken.


Voordelen van Bill Incasso

Dossier kosten, achterhaald of nog steeds relevant?

 Vroeger berekende veel incassobureaus dossierkosten voor het in behandeling nemen van je vordering. Aangezien tegenwoordig bijna alles online gaat, komt dit steeds minder voor. Check of je potentiële incasso partner dit doet, soms wordt het pas achteraf berekend. Check goed de tarievenlijst en de voorwaarden. Vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen interessant is, hangt dus ook af van de (vaste) kosten die berekend worden.

Incassokosten voor debiteur, of …. ?

 Bij uw debiteur worden de incassokosten berekend. Deze betaalt dus meestal de incassokosten. Als de debiteur betaald, ontvangt u de hoofdsom en meestal de rente.

Maar wat als uw debiteur niet betaalt. Of hij betaalt maar een gedeelte. Als uw debiteur niet betaalt dan bent u meestal ook niets verschuldigd, tenminste als het een no cure no pay incassobureau is tenminste. Let er wel op dat er vaak verborgen kosten staan beschreven in de algemene voorwaarden, vooral deurwaarders en advocaten hebben hier een handje van. Zo kunt u met hogere kosten dan uw initiële factuur te maken krijgen. Gaat u kijken vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen mogelijk is, kijk dan dus goed naar de vaste kosten vooraf en eventuele kosten waarmee u achteraf te maken kunt krijgen.

No Cure No Pay incasso

 U wordt er mee doodgegooid, iedereen werkt tegenwoordig op basis van no cure no pay incasso. Maar vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen mogelijk is, wordt nergens vermeld?

 Een openstaande factuur op basis van no cure no pay indienen kan interessant zijn. Wordt er niets geïncasseerd dan bent u ook geen kosten kwijt, geen risico voor u dus. Wordt er wel betaald dan betaalt uw debiteur de incassokosten. Doorgaans ontvang u ook de geïncasseerde rente, alhoewel er ook incassobureaus zijn die dit weer niet doen. Let hier dus ook goed op.

Online uw dossier indienen en de eerste actie

 Als u een juiste partij heeft gevonden en het voor u duidelijk is vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen mogelijk is, kunt u uw openstaande factuur of vordering doorgaans gemakkelijk via de website indienen.

 Het incassobureau schrijft uw debiteur aan, meestal per post en e-mail. Een goed incassobureau neemt ook persoonlijk (telefonisch) contact op. In deze fase probeert men de schuld bij uw debiteur te innen zonder tussenkomst van een rechter. Kan uw debiteur niet betalen? Dan wordt soms een regeling getroffen.


Video : hoe werkt het inschakelen van een incassobureau?

Vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen gerechtelijk

Niet altijd kan er in de eerste, hierboven beschreven, fase geïncasseerd worden. Dan kan een gerechtelijke  procedure mogelijk een oplossing bieden. Maar vanaf welk bedrag incassobureau inschakelen daarvoor interessant is, hangt weer af van een aantal factoren.  Meestal kunnen de meeste te maken kosten verhaald worden op uw debiteur. Maar zeker als de vordering betwist wordt is dit niet altijd het geval.

Reactie plaatsen