Aanmaningsbrief versturen? Download gratis voorbeeld aanmaning!

Wanneer een openstaande factuur niet wordt betaald dan kunt u een betalingsherinnering (aanmaning) versturen om uw debiteur te herinneren. Mocht betaling alsnog uitblijven, dan kunt u na het verstrijken van de betaaltermijn van de aanmaning, een incassotraject starten.

Houdt er rekening mee dat een aanmaning moet voldoen aan de wettelijke eisen voor een aanmaning. Hiervoor kunt u de voorbeeld-aanmaningsbrief van Bill Incasso gebruiken. Zo weet u zeker dat uw factuur sneller wordt betaald.

Download aanmanning particulier
Download aanmanning zakelijk

Waarom u beter Bill uw laatste aanmaning kunt laten versturen...

U kunt gebruik maken van de voorbeeld-aanmaningsbrief, maar u kunt deze laatste aanmaning ook kosteloos door Bill Incasso laten opstellen en versturen. De laatste aanmaning moet voldoen aan wettelijke eisen, deze bepalingen worden regelmatig aangescherpt of gewijzigd door de rechtbank. 

Bij Bill Incasso maakt u kosteloos gebruik van het pré-incasso traject waarin de aanmaningsbrief voor u wordt verzonden. De betalingsherinnering voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt verzonden op ons briefpapier. Blijft een betaling uit, dan wordt de pré-incasso automatisch omgezet in een No Cure, No Pay incassotraject.


Wat is een aanmaning?


Een aanmaning is een herinnering om uw debiteur een laatste betalingsmogelijkheid te bieden voordat een incassotraject met bijkomende kosten wordt opgestart. 


In een laatste betalingsherinnering (aanmaning) wordt de debiteur gewaarschuwd voor de gevolgen van het uitblijven van de betaling. Hierin wordt de verschuldigde rente, maar ook de bijkomende incassokosten benoemd.

Aanmaningsbrief versturen

U kunt de laatste aanmaning zelf versturen of kosteloos laten versturen door Bill Incasso. Hieronder kunt u de voorbeeldbrief downloaden of klik hier om de aanmaning door Bill Incasso te laten versturen.


Wordt uw vordering ook na het versturen van de aanmaningsbrief nog niet betaald? Dan weet u ons te vinden. Wij kunnen uw openstaande facturen gratis voor u incasseren (No Cure, No Pay).

arrow_drop_up arrow_drop_down