Aanmaningsbrief Voorbeeld | Direct Voorbeeldbrief Gebruiken

Wordt uw openstaande vordering niet betaald dan kunt u een betalingsherinnering (aanmaning) versturen om uw debiteur te herinneren. Mocht betaling alsnog uitblijven, dan kunt u na het verstrijken van de betaaltermijn van de aanmaning, een incassotraject starten.

Houdt er rekening mee dat een aanmaning moet voldoen aan de wettelijke eisen voor een aanmaning. Hiervoor kunt u de voorbeeld aanmaningsbrief van Bill Incasso gebruiken. Zo weet u zeker dat uw factuur sneller wordt betaald.


Hieronder kunt u direct een voorbeeldbrief downloaden. Vul uw naam en e-mail adres en u ontvangt direct een voorbeeldbrief die u zelf kunt aanpassen en gebruiken.

Download voorbeeld aanmaning particulier
Download voorbeeld aanmaning zakelijk

Waarom u beter Bill uw laatste aanmaning kunt laten versturen...

U kunt gebruik maken van de voorbeeld aanmaning, maar u kunt deze laatste aanmaning ook kosteloos door Bill Incasso laten opstellen en versturen. De laatste aanmaning moet voldoen aan wettelijke eisen, deze bepalingen worden regelmatig aangescherpt of gewijzigd door de rechtbank. 

Bij Bill Incasso maakt u kosteloos gebruik van het pre incasso traject waarin de aanmaningsbrief voor u wordt verzonden. De betalingsherinnering voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt verzonden op ons briefpapier. Blijft een betaling uit, dan wordt de pré-incasso automatisch omgezet in een No Cure, No Pay incassotraject.


Wat is een aanmaning?


Een aanmaning is een herinnering om uw debiteur een laatste betalingsmogelijkheid te bieden voordat een incassotraject met bijkomende kosten wordt opgestart. In een laatste betalingsherinnering (aanmaning) wordt de debiteur gewaarschuwd voor de gevolgen van het uitblijven van de betaling. 

De termen herinnering, aanmaning, sommatie en ingebrekestelling worden eigenlijk door elkaar heen gebruikt. Feitelijk hebben ze allemaal dezelfde betekenis. Download onderaan onze gratis voorbeeld aanmaning en krijg snel uw geld terug.

Aanmaningsbrief versturen

U kunt de laatste aanmaning zelf versturen of kosteloos laten versturen door Bill Incasso. Hieronder kunt u de voorbeeldbrief downloaden of klik hier om de aanmaning door Bill Incasso te laten versturen.


Wordt uw vordering ook na het versturen van de aanmaningsbrief nog niet betaald? Dan weet u ons te vinden. Wij kunnen uw openstaande facturen gratis voor u incasseren (No Cure, No Pay).

snel en gratis pre incasso indienen

pre incasso procedure

onze incasso procedure