Voorbeeld aanmaning | Download direct onze voorbeeldbrief

U zoekt een voorbeeld van een aanmaning? Hier vind u voorbeelden die aan alle wettelijke eisen voldoen. Zeker wanneer uw debiteur een consument (particulier) is, moet uw laatste herinnering aan een tweetal zaken voldoen. Zo moet de betalingstermijn minimaal 14 dagen zijn en moeten de eventueel bijkomende incassokosten wanneer er niet betaald wordt, exact gespecificeerd zijn.

Direct voorbeeldbrief aanmaning downloaden

Wij werken landelijk.

Het maakt niet uit waar u of uw debiteur gevestigd is.

No Cure No Pay

Wordt er alsnog niet betaald? Uw debiteur betaalt, geen kosten bij geen resultaat.

Van A tot Z

Eventueel kan er ook een gerechtelijke incasso opgestart worden.
voorbeeld-aanmaning

Waarom uw aanmaning geen effect heeft.

Vaak worden aanmaning en herinnering ter zijde geschoven en wordt er niet betaald. Pas wanneer het er op aankomt, gaan sommige debiteuren er toe over om te betalen. Wij kunnen uw laatste aanmaning gratis voor u versturen. Er wordt dan op ons briefpapier een kosteloze vriendelijke laatste aanmaning naar uw debiteur verstuurd. En dat kost u helemaal niets!

Mocht uw factuur alsnog niet betaald worden dan kunt u ons incassobureau inschakelen. Het e-mailen van de openstaande factuur en de herinnering is doorgaans voldoende. Na ontvangst gaan wij hier direct voor u mee aan de slag. Klant zijn bij Bill heeft diverse voordelen;

"De voorbeeld aanmaning van Bill voldoet aan alle wettelijke eisen."
voorbeeld-aanmaning2

Hoeveel aanmaningen moet u sturen?

Toelichting; indien u een (laatste) aanmaning stuurt naar een bedrijf hoeft u geen rekening te houden met een bepaalde betalingstermijn. In principe is 1 aanmaning (ook wel genoemd; herinnering of ingebrekestelling) voldoende.

Indien u geleverd heeft aan een consument (particulier) moet u minimaal 1 laatste aanmaning (cq herinnering / ingebrekestelling) aan uw debiteur versturen. De tekst en betalingstermijn van de laatste aanmaning dient aan een tweetal specifieke eisen te voldoen; de betalingstermijn van de laatste herinnering dient minimaal 14 dagen te zijn en in uw laatste ingebrekestelling dienen de eventuele bijkomende incassokosten specifiek te worden vermeld.
Op de tweede pagina van onze voorbeeld aanmaning staat vermeld hoe u deze incassokosten gemakkelijk zelf kunt berekenen.

Voorbeeld-aanmaningsbrief downloaden en zelf versturen

Download onze voorbeeld-aanmaningsbrief en pas deze aan aan uw situatie. Is uw debiteur een consument (particulier)? Dan moeten de incassokosten exact gespecificeerd worden. Een uitleg hoe u deze incassokosten kunt berekenen vind u op de 2e pagina.

Voor een aanmaning gericht aan een bedrijf hebben we een aparte voorbeeld-aanmaningsbrief. Deze hoeft u niet aan te passen omdat daarvoor geen wettelijke eisen gelden.


Succes met het versturen van uw aanmaning!

Hopelijk wordt uw factuur snel betaald. Maar wordt er alsnog niet betaald na uw aanmaning? Dan weet u ons te vinden. Wij kunnen uw openstaande facturen gratis voor u incasseren.

Download hier uw voorbeeld aanmaning

Vul uw naam en e-mail adres in en ontvang direct een voorbeeldbrief welke u direct kunt gebruiken.
Zo werkt onze gratis Pre Incasso

  • Maak een online account aan.
  • Log in met de door u gekozen inloggegevens en voer debiteur (klant)gegevens in. Voer vervolgens de factuur in, kies voor 'Pre Incasso'.
  • Bill Incasso gaat nog dezelfde dag met uw dossier aan de slag.
  • Wij versturen op ons briefpapier een kosteloze laatste aanmaning naar uw klant.
  • Wordt uw factuur alsnog betaald? Dan meld u dit via onze online portal. Het dossier wordt dan kosteloos gesloten. Geen kosten voor u èn geen kosten voor uw klant.
  • Niet betaald? Dan hoeft u ook niets te doen. Het dossier rolt dan automatisch door in een incassoprocedure.

snel en gratis pre incasso indienen

Bill Incasso bestaat al sinds 2003!