Wat is incasso?

Wat is incasso?

Waar incasseren staat voor het “innen” van een geldbedrag of anderzijds iets krijgen of halen waar u recht op heeft, betekent de term incasso simpel gezegd ‘een machtiging’. Betaalt u uw huur of hypotheek via automatische incasso? Dan geeft u toestemming om periodiek het huur- of hypotheekbedrag van uw rekening te laten halen.

Als u als bedrijf, ZZP’er of organisatie te maken heeft met een klant die een openstaande factuur niet betaalt, kunt u een incassobureau inschakelen om u te helpen het verschuldigde bedrag alsnog te laten betalen.

Wij nemen u het incasso werk compleet uit handen

Bill Incasso is een incassobureau dat u kan helpen. Een openstaande factuur betaald krijgen kan een langlopend proces zijn, dat enorm veel tijd en energie kan kosten. Als u een incassobureau inschakelt, hoeft u zelf niet achter de debiteur aan. Wanneer een klant de factuur weigert te betalen, is het gebruikelijk dat u eerst een herinnering stuurt.

 U hoeft zelf niet achter de debiteur aan. Dat scheelt u enorm veel tijd en energie, twee dingen die u veel liever aan andere dingen kunt besteden.


Het incasso traject

Als een klant een factuur niet heeft betaald voordat de wettelijke betalingstermijn is verstreken, is er sprake van een openstaande factuur. Dit komt u wellicht bekend voor – het kan iedereen overkomen een keer een rekening te vergeten. Meestal wordt er na een herinnering netjes betaald en dat was dat. Als dit echter niet gebeurt, stuurt u een (paar) herinnering(en). Als daar nog steeds niet op gereageerd wordt, kunt u een incassobureau inschakelen. Hoe dat werkt?

U maakt een account aan op billincasso.nl. Dit duurt slechts enkele minuten en kost u niets. Als u een account hebt aangemaakt, kunt u beginnen met het aanmaken/indienen van een dossier. Vanaf dat punt nemen wij het van u over. U krijgt van ons een vaste bemiddelaar toegewezen. Wij kunnen gratis een pré-incasso doen, wat inhoudt dat wij een laatste herinnering sturen met daarin een aankondiging van het incassotraject. Deze pré-incasso moet aan de wettelijke eisen voldoen, en die veranderen nog wel eens. Wij regelen dit kosteloos voor u. Als uw debiteur nog steeds niet betaalt, starten we met het eerste deel van de incasso, het zogeheten ‘minnelijke incassotraject’.

Minnelijke incasso

Onze bemiddelaar probeert via een aantal verschillende communicatiekanalen uw debiteur te bereiken. Dit doet de bemiddelaar altijd op een vriendelijke, kalme manier. Wij geloven dat de meeste conflicten op een nette en beschaafde manier kunnen worden opgelost. Zo heeft u de meeste kans om de zakelijke relatie met uw klant goed te houden.

Tijdens deze fase in het incasso traject bouwen we ook een dossier op. Dit moet aan allerlei wettelijke eisen voldoen. Onze experts zorgen daarvoor. Op die manier zijn wij (en u dus ook) goed voorbereid als we met de debiteur de volgende fase in gaan: de gerechtelijke incasso.

Gerechtelijke incasso

Op dit punt in het traject kunnen we overgaan op een gerechtelijke procedure. Nogmaals: wij nemen al het werk uit handen. We houden u uiteraard op de hoogte van de stappen (deze kunt u allemaal online inzien), maar u heeft zelf geen regelwerk.

Reactie plaatsen