Wat is no cure no pay

No Cure No Pay incasso

No cure no pay is een term die voornamelijk voorkomt in de advocatuur. Letterlijk betekent het “geen oplossing, geen betaling”. Een instantie die werkt met no cure no pay stuurt pas een factuur als het afgesproken doel is bereikt. Het geeft u als klant meer zekerheid: u hoeft niet vooraf bepaalde kosten te betalen, en u kunt nagaan dat wij ons uiterste best zullen doen om uw debiteur de openstaande factuur te laten betalen. Immers, als hij dat niet doet, hoeft u ons ook niet te betalen.

 

Met andere woorden: u heeft de garantie dat wij voor u de beste oplossing zullen vinden.


 

Wat doen wij voor u?

Het incassotraject kent een aantal verschillende fasen. Zo kunt u kiezen voor een gratis pré-incasso (een laatste herinnering waarin we aankondigen dat we een incasso traject gaan starten). U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf een pré-incasso te sturen. Let er wel op dat deze aan veel wettelijke eisen moet voldoen – en deze veranderen nog wel eens.

 

De voordelen van Bill Incasso (en no cure no pay) nog eens op een rij: 

  • Bill Incasso stuurt kosteloos een pré-incasso die aan alle wettelijke eisen voldoet
  • Wij nemen het werk van A tot Z van u over; van de minnelijke incasso tot aan de rechter (als het zo ver zou komen).
  • Betaalt uw debiteur niet? Dan brengen wij u ook geen kosten in rekening.
  • Betaalt uw debiteur wel? Dan betaalt hij de volledige incassokosten.
  • In tegenstelling tot een deurwaarderskantoor, hebben wij geen baat bij een gerechtelijke procedure.
  • U kunt er zelf voor kiezen om het incasso traject te stoppen. Wij laten u precies weten wanneer we over kunnen gaan op de volgende stap. 

Op het moment dat uw debiteur na herhaaldelijk aandringen nog steeds niet heeft betaald, kunt u ervoor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten. Dit leggen wij altijd aan u voor, wij zijn altijd helder en transparant in onze communicatie, zowel naar u als naar uw debiteur. Er zijn kosten verbonden aan het starten van zo’n gerechtelijk incasso traject. De laatste jaren zijn de kosten voor een gerechtelijke procedure flink gestegen. Bij succes (dus als uw factuur betaald wordt) zijn deze kosten meestal te verhalen op uw debiteur. Een gerechtelijke incasso is niet verplicht, u kunt er ook voor kiezen om het traject op dat moment te stoppen. Als uw debiteur niet heeft betaald, hoeft u ons dus ook niets te betalen. Het is natuurlijk heel jammer als de incasso niet is gelukt, maar u maakt in ieder geval geen extra kosten. Als u dus liever geen gerechtelijke procedure wilt starten, dan kunnen wij uw dossier kosteloos laten sluiten.

 

No cure no pay – dat is Bill Incasso

Wacht niet te lang voordat u contact opneemt met ons. U heeft immers recht op betaling van uw openstaande factuur. Wij gaan direct voor u aan de slag. Sinds 2003 houden wij ons uitsluitend bezig met zaken die te maken hebben met incasso. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan en kunnen we u van het juiste advies voorzien. Heeft u een klant die zijn factuur niet betaalt? Neem dan direct contact op met Bill.

Reactie plaatsen