wanneer-incassobureau-inschakelen

Wanneer incassobureau inschakelen

Wanneer incassobureau inschakelen?

 

Wanneer incassobureau inschakelen als uw facturen niet betaald worden? Moet je je debiteur nou 1 of 2 herinneringen verstuurd hebben voor je een incassobureau kunt inschakelen? Dit hangt er vanaf of uw debiteur een bedrijf of particulier (consument) is. Is het een bedrijf dan kunt u in principe direct na de vervaldatum van de factuur het uit handen geven. 


Voordelen van Bill Incasso

 

 

Wanneer incassobureau inschakelen als uw debiteur een consument is.

 

Maar is uw debiteur een consument (particulier) dan wordt het een ander verhaal. Conform de wet incassokosten moet u dan uw debiteur nog 1 maal een herinnering sturen die aan allerlei wettelijke eisen voldoet. 

 

Zo moet deze laatste aanmaning een minimale betalingstermijn van 14 dagen hebben. Ook moeten de eventueel bijkomende incassokosten als er uiteindelijk niet betaald wordt, exact vermeld worden. Het slechts vermelden dat er 15% incassokosten bijkomen , volstaat dus niet. 

Voor wanneer incassobureau inschakelen nog te ingrijpend is voor u; de pre incasso brief

 

Ook is het nog eens zo dat de tekst op een bepaalde juridische wijze moet worden geformuleerd volgens bepalingen van de rechtbank in Den Haag. Aangezien deze bepalingen zo nu en dan ook nog eens wijzigen is het voor de gemiddelde ondernemer bijna niet te doen om deze brieven zelf te versturen. Daarom kunt u via sommige incassobureaus ook een laatste aanmaning laten versturen. Meestal wordt dit een pre incasso brief genoemd. Deze voldoen altijd aan de laatste wettelijke eisen.

 

 

Wanneer incassobureau inschakelen als particulier

 

Dat ondernemers een incasso opdracht kunnen indienen is natuurlijk algemeen bekend. Maar ook voor een particulier is dit mogelijk. Echter niet alle incassobureaus nemen opdrachten van particuliere opdrachtgevers aan. 

 

 

Wanneer incassobureau inschakelen gratis kan, waarom dan een dure incasso advocaat nemen?

 

Alleen voor vordering boven de € 25.000 heb je een incasso advocaat nodig. Maar wanneer incassobureau inschakelen in plaats van een advocaat? Voor openstaande facturen of vordering onder de € 25.000 heb je überhaupt geen (dure) incasso advocaat nodig. Een goed incassobureau kan alles voor u regelen van A tot Z, en vele malen goedkoper dan een advocaat of deurwaarder.

 

 

Wanneer mag een verhuurder een incassobureau inschakelen?

 

Een verhuurder kan na iedere vervallen huurtermijn een huurincasso opstarten. Uw huurder betaalt niet na het inschakelen van het incassobureau? Dan kan er als er minimaal 3 maanden huurachterstand zijn bij de rechter om ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming gevraagd worden. Wanneer incassobureau inschakelen als uw debiteur onvindbaar is?  Vaak gebeurt het dat de huurder al vertrokken is met een onbekende bestemming. Ook dan kan er gewoon gedagvaard worden. De dagvaarding wordt dan op het adres aangeboden dat in de GBA (bevolkingsregister) geregistreerd staat. 

Reactie plaatsen