als-particulier-incassobureau-inschakelen

Als particulier incassobureau inschakelen

Als particulier incassobureau inschakelen, kan dat? 

Ja dat kan, je kunt als particulier een incassobureau inschakelen. Niet alle incassobureaus werken voor particulieren, sommige kiezen er voor om alleen dossiers van bedrijven aan te nemen.

Je kunt als particulier een vordering op een andere particulier hebben. Deze kan ontstaan zijn uit bijvoorbeeld een geldlening. Wordt dat bedrag niet terug betaald dan kun je als particulier incassobureau inschakelen.


de-voordelen-van-bill-incasso


Wel moet de vordering vastgelegd zijn. Met andere woorden u moet kunnen aantonen dat uw debiteur, de tegenpartij, nog een bedrag aan u verschuldigd is. Dit kan op diverse   manier tegenwoordig. Uiteraard via een door beide partijen ondertekende lening overeenkomst. Maar tegenwoordig is bijvoorbeeld ook een WhatsApp bericht rechtsgeldig. Hieruit moet dan wel duidelijk naar voren komen dat uw debiteur de vordering erkent.

Hoe als particulier incassobureau inschakelen?

Als je als particulier een incassobureau wilt inschakelen is het belangrijk dat u een partij zoekt die zonder abonnementen werkt. Als particulier heeft u immers niet op regelmatige basis een vordering die u wilt indienen. In onderstaande video ziet u in het kort hoe een dergelijk proces kan verlopen:


Verder is het van belang dat u er op let dat u niet meer aan kosten kwijt bent dan dat uw vordering gaat opleveren. Tegenwoordig werken veel incassobureaus op basis van No Cure No Pay. Als het onverhoopt niet lukt om uw vordering te incasseren, kost het u ook niets.

Reactie plaatsen