hoe-werkt-een-incassobureau

Hoe werkt een incassobureau | Tarieven | Werkwijze

Hoe werkt een incassobureau?

 

Een incassobureau incasseert openstaande facturen voor schuldeisers. Een schuldeiser kan een incasso opdracht indienen en vervolgens gaat het incassobureau haar debiteur (de schuldenaar) benaderen zodat de openstaande factuur betaald wordt.

 

Hoe een incassobureau precies te werk gaat, verschilt natuurlijk maar de meeste incassobureaus zullen uw debiteur eerst aanschrijven. Bij de debiteur worden incassokosten in rekening gebracht. De hoogte van deze kosten zijn in de wet incassokosten bepaald. Deze bedragen maximaal 15% van de hoofdsom met een minimum van € 40.


Voordelen van Bill Incasso

 

In de eerste fase, het minnelijke incassotraject, wordt de debiteur benaderd via post, e-mail, sms en meestal ook telefonisch. Eenvoudige kwesties worden door het incassobureau met de debiteur opgelost en soms wordt er een betalingsregeling getroffen om de zaak op te lossen.

 


 

Hoe werkt een incassobureau in het gerechtelijk incasso traject

 

Hoe werkt een incassobureau als het aankomt op een gerechtelijke procedure? Als een debiteur niet mee wil werken aan een oplossing in het minnelijke incasso traject dan kan er door een incassobureau een gerechtelijke procedure worden opgestart. De kosten kunnen hoog zijn en daarom zal een goed incassobureau er alles aan doen om uw vordering in het minnelijke traject te incasseren, dat is voor alle partijen het beste.

 

In de gerechtelijke fase stelt een jurist van het incassobureau de dagvaarding op en laat deze door een deurwaarder betekenen (= persoonlijk aanbieden). Vervolgens komt de zaak voor bij het kantongerecht. Als er een vonnis is dan laat het incassobureau dit door de deurwaarder weer betekenen en kan er beslag gelegd worden.

Reactie plaatsen