wanneer mag je incassobureau inschakelen

Wanneer mag je incassobureau inschakelen?

Wanneer je een incassobureau mag inschakelen hangt af van de situatie. Is uw klant (debiteur) een bedrijf? Dan zijn ze direct na de vervaldatum van uw factuur ingebreke, dat wil zeggen direct rente en kosten verschuldigd. Een herinnering is zelfs niet nodig! In dat geval mag je dus direct een incassobureau inschakelen. Alhoewel de meeste ondernemers hun klant natuurlijk eerst nog wel een herinnering sturen.

wanneer mag je incassobureau inschakelen als je klant een consument (particulier) is? In dat geval dan moet u aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Zo dient er minimaal 1 laatste aanmaning met een minimale betalingstermijn van 14 dagen gestuurd te worden. De zogenaamde 14 dagen brief. Dit staat in de wet incassokosten geregeld. Ook dient er in de aanmaning vermeld te staan hoeveel incassokosten er voor de debiteur bij komen als hij niet op tijd betaald.


VIDEO Zo gaat een incassobureau te werk.
Wanneer mag je incassobureau inschakelen en wanneer heb je een deurwaarder nodig?

Via een incassobureau kan je alles regelen dat een deurwaarder ook kan. Alhoewel een incassobureau niet zelf beslag kan leggen, dat kan alleen een deurwaarder, kun je dit voordeliger via een incassobureau regelen dan wanneer je rechtstreeks naar een deurwaarder gaat. Via een incassobureau kun je dus alles regelen dat een deurwaarder ook zou kunnen, alleen dan sneller en goedkoper.

Wanneer mag je incassobureau inschakelen om beslag te laten leggen?

Om beslag te laten leggen heb je eerst een vonnis van de rechter nodig. En ook dit kan via een incassobureau sneller en goedkoper dan dat je rechtstreeks naar deurwaarder gaat.

Reactie plaatsen